|
Quick Contact
+123 456 5532

Audi e-tron

Audi har nettopp introdusert en stor el-SUV som mange har ventet lenge på, kalt e-tron. Faktisk har så mange ventet på den at den i sin første måned toppet salgslistene og dermed detroniserte toppselgere som Nissan Leaf, Tesla Model S, og VW Golf. Dette er spesielt imponerende når man tar med i betraktningen at bilen med en solid utstyrspakke faktisk koster bortimot millionen.

Elbillandet Norge

Norge er størst i verden på elbil, i hvert fall når man ser på hvor stor andel av bilmarkedet som er elbiler. Bare her er Tesla det største bilmerket – mens man i hjemlandet USA faktisk kan kjøre ganske lenge uten å se en eneste Tesla på veien. I 2019 har rundt halvparten av nybilsalget vært elbiler, i tillegg til at en stor andel selvfølgelig også er hybrider.

Audi e-tron er den tredje elektriske SUV-en som lanseres i Norge, og kom omtrent samtidig med Mercedes EQC, som imidlertid ikke har greid å vise til samme salgstall. Før dette var det bare Tesla og Jaguar som hadde lansert slike biler her i landet. De mer rimelige modellene må vi tilsynelatende vente litt på, men nå ser det altså ut til at nordmenn er villige til å betale hvis de forventer å oppleve kvalitet.

Hva slags bil er dette?

En Audi e-tron er det som i Norge kalles en stor SUV, men i for eksempel USA vil den karakteriseres som en middels stor SUV. Det er med andre ord snakk om en stor bil, men ikke på nivå med de største amerikanske monstrene.

Rekkevidden til e-tron er kanskje det svakeste punktet. Enn så lenge holder den bare rundt 400 km, avhengig av eksakt hvilken versjon man går for. Audis unnskyldning så langt er at batteriet er laget for å vare lenger enn i andre biler, som de igjen argumenterer for er mer miljøvennlig på sikt.

Bjornstadbil.no sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Bjornstadbil.nologin form


epsilon