|
Quick Contact
+123 456 5532

Biler og motorer

I denne artikkelen skal vi snakke om hvordan biler i det hele tatt fungerer. Det første vi skal begynne med er å definere ordet bil, og deretter skal vi ta for oss forskjellige motorer.

[IMAGE=ev2Sudftkcdv.jpeg]

Bil

[IMAGE=dFK2Gkc3XmqG.jpeg]

En bil defineres egentlig bare rett og slett som et kjøretøy med (som oftest) fire hjul, og som kan drives fremover av en motor. Den skal også etter loven kunne klare å kjøre i minst 25 km/t. Dersom du er interessert i å skaffe deg en ny bil, kommer du nok til å trenge å finansiere den på en eller annen måte. Derfor anbefales det at du sjekker ut Centum.no, hvor du finner veldig gode vilkår på rentene.

[IMAGE=fUJiVMdt5wXc.jpeg]

Alle biler funger i bunn og grunn på samme måte, men det er veldig mange deler som må fungere for at bilen skal være praktisk å kjøre. Det vi skal snakke om her er motoren, og det finnes en del forskjellige typer, men som sagt er prinsippet for hvordan de fungerer det samme. Poenget med en motor er å skape mye energi som vi kan kontrollere og dirigere til å kjøre bilen fremover.

De forskjellige motorene vi skal snakke om her er forbrenningsmotorer, brenselcellemotorer og elektriske motorer.

Forbrenningsmotorer

En forbrenningsmotor brenner rett og slett et drivstoff for å kunne samle opp all den energien som oppstår når drivstoffet forbrennes – gjennom å dra fordel av hva som skjer når en gass oppstår i et lukket system. Det som skjer da er at vi kan få gassen til å dytte og manipulere sylindere, og dette får bilen til å gå.

En slik forbrenningsmotor er derfor avhengig av bokstavelig å talt sette fyr på drivstoffet og bruke utvidelsen av energien til å drive hjulene. Ulempen med dette er at vi skaper biprodukter som er skadelig for jordkloden gjennom å utvinne og forbrenne drivstoffet. Det andre er at fossile drivstoff ikke er en fornybar kilde til energi. Det vil si at vi kan gå tom.

Brenselcellemotor

En brenselcelle omformer kjemisk energi til elektrisk energi, og deretter igjen til mekanisk energi. Denne bruker ikke fossilt drivstoff som forbrenningsmotoren, men hydrogen. Vi kaller denne typen brenselcelle for en hydrogencelle, og det kan hende at dette er en type motor som vi kommer til å bruke veldig mye fremover. Denne produserer nemlig ikke like mange skadelige stoffer som forbrenningsmotoren. Fortsatt finnes det kanskje en type motor som er enda bedre og mer miljøvennlig.

Elektrisk motor

En elektrisk motor lagrer energien i et batteri og bruker denne energien til å drive bilen fremover. Fordelen med disse bilene er at vi kan ha en ren kilde til energi som vi overfører til elektronisk energi, og vi trenger ikke forsøple jordkloden eller grave etter fossile drivstoffer.

Bjornstadbil.no sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Bjornstadbil.nologin form


epsilon