|
Quick Contact
+123 456 5532

Hva er en elbil?

Forskjellige elbiler

[IMAGE=esw8TqbRzOEv.jpg]

Det finnes mange forskjellige elbiler omkring i verden du kan velge mellom. Alle elektriske biler bruker en elektrisk motor. Elektriske hybridbiler bruker en kombinasjon av forbrenningsmotorer og en elektrisk motor for å få start på bilen. Energi kan bli lagret til en bil i form av bensin, diesel, propan, hydrogen, naturgass, komprimert luft eller batterier. Denne energien blir omdannet til en mekanisk energi av en motor. Biler som bruker ladbare batterier forurenser ikke. Elektriske biler som er ladet med kull er effektivt og produserer mindre forurensning enn bensinmotorer. Elektriske biler kommer i alle størrelser og former. Vanligvis er det de lettere og mer aerodynamiske bilene som presterer bedre.

Lading

Batterier kan brukes helt til de dør ut, akkurat i likhet med bensintanken. Det er er viktig å følge med på måleren for å lade den opp før den går tom. Bilbatterier lades på lik måte som mobiltelefoner, selv om laderen på en bil er en del større. Det tar vanligvis en natt for å fylle opp et batteri. Bilene burde ikke bli ladet kjappere enn 3 timer. Uansett er det enkelte ladestasjoner som kan lade elbilen på kun 20 minutter, men det er ikke like effektivt som på en hurtigladestasjon.

Lading over natten kan gjøres med en 220 v elektrisk lader. Det finnes mange ladestasjoner på de fleste bensinstasjonene og parkeringsplassene.

Rekkevidde og størrelse

Rekkevidden for de fleste elbiler varierer veldig fra hvordan du kjører. Hvis du holder deg på samme hastighet i en lang rekkevidde, vil du spare mer strøm. Det samme om du ikke lar varmeapparatet gå på full styrke hele tiden. Rekkevidden på elbilen varierer fra hvilken modell du kjører. Den kan varierer fra 50 til over 200 km. Rekkevidden avhenger av hvor tung bilen er, aerodynamikken, rullemotstand, kjørevaner og annet bilutstyr. Hvis batteriet begynner å lyse rødt, kan du enkelt lade fra en elektrisk ladestasjon, som du ofte finner ved et nærliggende hus eller bygning. Elbiler er like trygge som vanlige biler, men pga av den lave energien som er utviklet, er størrelsen på elbilene ganske små. Du kan anskaffe deg hybridbiler i form av SUV.

Hastighet

Elektriske biler går veldig fort. Den midlertidige dragracerekorden for elbiler er 230 km/t på 8.8 sekunder. Flere av elbilene har like mye kraft som i en Ferrari og en Corvette. Dette er fordi elektriske biler har et veldig høyt dreiemoment. Selv om du har en BMW med 700 hestekrefter, kan en Tesla S modell lett vinne et race pga dens akselerasjon og smidighet.

Fordeler

Fordeler med at man kjører en elbil er at man sparer veldig på miljøet. Nå er det ikke akkurat miljøvennlig og produsere bilbatterier, men det blir mye mindre utslipp ved bruk av en elbil.

Bjornstadbil.no sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Bjornstadbil.nologin form


epsilon