|
Quick Contact
+123 456 5532

Hvor ble det av «boblen»?

Det er sjeldnere at vi ser gode, gamle Volkswagen Beetle på norske veier i disse dager, selv om de var langt vanligere før i tiden. Dette henger nok sammen med at Volkswagen ikke lenger lager flere av denne klassikeren. Vi har ikke kunnet kjøpe «boblen» i landets bilforretninger siden 2017, noe mange av oss depper over. Det er imidlertid lov å håpe at den en dag vil komme tilbake. Dette har den nemlig gjort en gang før.

[IMAGE=cCiSlDegCEtl.jpg]

Bilen som kom og gikk

Den klassiske boblen, kalt Type 1, forsvant fra markedet i 1993, men kom tilbake fire år senere i ny utgave. Dessverre ble ikke den nye VW New Beetle noen stor suksess på det norske bilmarkedet, hvor den tilbragte 13 år. I løpet av disse årene ble det kun solgt 1.177 eksemplarer, og de siste tre årene ble det bare solgt åtte biler. I 2011 kom enda en ny utgave til bilforretningene. Det er denne som forsvant i 2017, da den aldri ble populær nok til at Volkswagen gadd å fortsette produksjonen av den.

Har du en Beetle, uavhengig om det er en eldre eller nyere modell, er det nok mange som misunner deg. Selv om det er vanskelig å få kjøpt seg en Beetle i en bilforretning i dag, går det fremdeles an å vedlikeholde den du har. Hos Evofilm kan du få tillpasset solfilm til mange av Volkswagens biler, inkludert boblen. Skulle du likevel ikke finne bilen din i utvalget til Evofilm, kan du kontakte kundeservicen deres for å få den rette tilpassingen.

Ugunstig å gjenoppta produksjonen

Det er synd at den gode gamle folkevognen har blitt tatt ut av produksjon, særlig med tanke på at en del andre retrobiler har tålt tidens tann. For eksempel er Mini Cooper fremdeles et vanlig syn på veier og parkeringsplasser. Da det ble kjent at boblen ikke lenger skulle produseres, uttalte talspersoner fra Volkswagen at det ikke var noen vits i å fortsette med å produsere nye versjoner hele tiden, da dette neppe vil føre noe bra med seg. Å gi boblen nytt liv hadde jo tross alt fungert dårlig tidligere.

Etter hvert som teknologien utvikler seg og blir mer avansert, blir det lettere å gjenskape eldre biler i utseende, men det betyr ikke at bilprodusentene vil få solgt dem. Det er ikke godt å si hvor mange år det tar før det ikke er en eneste boble igjen på norske veier, men i skrivende stund hender det at den observante trafikanten får øye på en. Vi får nyte synet av dem når vi ser dem, enn så lenge. Som nevnt i innledningen, kan vi håpe at Volkswagen Beetle en dag kommer tilbake. Hvem vet, kanskje den tyske bilprodusenten ombestemmer seg?

Bjornstadbil.no sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Bjornstadbil.nologin form


epsilon