|
Quick Contact
+123 456 5532

Hydrogenbil – et realistisk alternativ til elbil?

Hydrogen beskrives tidvis som fremtidens drivstoff, mens kritikerne ofte hevder at hydrogen aldri vil være praktisk nyttig i noen omfang. Hvem har rett, og kan den gjennomsnittlige mann og kvinne vurdere hydrogenbil som et alternativ allerede i dag?

Hva er en hydrogenbil?

Som navnet tilsier, er en hydrogenbil en bil som benytter hydrogen som sitt drivstoff. I tillegg til biler finnes det også andre kjøretøy og farkoster som bruker hydrogen, mest kjent er kanskje busser, men til og med fly kan i prinsippet gå på hydrogen.

Realiteten er imidlertid egentlig at skillet mellom hydrogenbil og elbil ikke er så stort som det høres ut. Dagens hydrogenbiler er nemlig i praksis en slags form for elbiler der man benytter en brenselcelle til å konvertere hydrogen fra tanker og oksygen fra luften til å generere strøm. Det eneste avfallsstoffet fra denne prosessen er vanndamp, så dette er i utgangspunktet svært miljøvennlig.

Hydrogen på vei ut

Dessverre ser det nå ut til at hydrogenbilene fra Toyota og Hyundai ikke kan greie seg i Norge, på grunn av eksplosjonen i en hydrogentank på stasjonen i Sandvika. Inntil videre er det derfor mye som tyder på at elbiler og hybridløsninger har et solid overtak på hydrogen i kampen om å bli fremtidens bil.

Bjornstadbil.no sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Bjornstadbil.nologin form


epsilon