|
Quick Contact
+123 456 5532

Hydrogenbil – et realistisk alternativ til elbil?

Hydrogen beskrives tidvis som fremtidens drivstoff, mens kritikerne ofte hevder at hydrogen aldri vil være praktisk nyttig i noen omfang. Hvem har rett, og kan den gjennomsnittlige mann og kvinne vurdere hydrogenbil som et alternativ allerede i dag?

Hva er en hydrogenbil?

Som navnet tilsier, er en hydrogenbil en bil som benytter hydrogen som sitt drivstoff. I tillegg til biler finnes det også andre kjøretøy og farkoster som bruker hydrogen, mest kjent er kanskje busser, men til og med fly kan i prinsippet gå på hydrogen.

Realiteten er imidlertid egentlig at skillet mellom hydrogenbil og elbil ikke er så stort som det høres ut. Dagens hydrogenbiler er nemlig i praksis en slags form for elbiler der man benytter en brenselcelle til å konvertere hydrogen fra tanker og oksygen fra luften til å generere strøm. Det eneste avfallsstoffet fra denne prosessen er vanndamp, så dette er i utgangspunktet svært miljøvennlig.

Hydrogen på vei ut

Dessverre ser det nå ut til at hydrogenbilene fra Toyota og Hyundai ikke kan greie seg i Norge, på grunn av eksplosjonen i en hydrogentank på stasjonen i Sandvika. Inntil videre er det derfor mye som tyder på at elbiler og hybridløsninger har et solid overtak på hydrogen i kampen om å bli fremtidens bil.

Leave a Reply

Bjornstadbil.no sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Bjornstadbil.nologin form


epsilon