|
Quick Contact
+123 456 5532

Moderne lysteknologi for biler

Ethvert kjøretøy trenger lys i mørket. Av og til så må nye installeringer til på gamle biler, noe du finner via Nordeye. Alle ser dårligere i mørket fordi mindre av lyset når netthinnen, som stimulerer de lysfølsomme cellene. Det kan bli spesielt mørkt ute på landeveier, derfor trengs det god med lys på bilen.

Xenon og Led-lys

Noe nyere kjøretøy er utstyrt med xenon eller LED-lys som du ser på Nordeye. Halogenpærer regnes som svakest når det kommer til lys for biler. Xenon vil her virke generelt bedre, mens LED-lysene er blant de beste. LED lyser veldig hvitt og klart hvor Xenon lyser kraftigere med klarere lys. Det er ikke bare til å bytte ut en type pære med en annen. Nordeye har eksempler på hvordan dette gjøres. Den bilen du har trenger å ha muligheten for automatisk høydejustering med xenolykt for å unngå å blende motgående trafikk. Det kreves dessuten lyktespylere på xenolamper, som betyr at det lønner seg å ha en

moderne type kjøretøy. Noen biler har gjerne xenon på nærlysene og halogen på fjernlysene. Dette er noe som kan sjekkes med billeverandører om det er muligheter for å bytte ut halogenpærene med xenon. Lampene må være godkjent for disse pærene.

Laser er den nye fremtiden

Nå har det seg slik at laserlys skal bli mer vanlig i fremtiden. Det finnes noen biler som har det på markedet, men utvalget er begrenset. LED-lysene er det vanligste på moderne biler fordi det virker mer strømsparende enn halogen og xenon-lys. Snø og slaps smelter ikke på LED-lampene. Noe som kan føre til at det fryser til på lyktene. Heldigvis så kan du få installert slik at det smelter, men er noe du må høre med billeverandører. LED Matrix er en lysteknologi i ny klasse. Lysmønstrene justeres etter parametere som hastighet og styreutslag. Det skjer også ved hjelp av sensorer og kameraer som observerer andre objekter i trafikken. Denne tekonologien sørger for lengde, bredde og styrke på lyset slik at det porsjoneres riktig ut. Det er mulig å maskere ut møtende biler eller biler som blir tatt igjen. Aktuelle objekter maskeres slik at føreren kan unngå å bli blendet, samtidig at omgivelsene forblir opplyst. En annen funksjon er motorvei-funksjonen som reduserer lyset mot venstre for å unngå blendingen av motgående trafikk og motsatt med landeveisfunksjonen som sprer lyset til sidene. Ved høyere hastigheter så risikerer du ikke å blende andre, lysstyrken økes og lysstrålen heves.

Bjornstadbil.no sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Bjornstadbil.nologin form


epsilon